-->

Wat is Nordic Walking ?

Nordic walking is wandelen met aangepaste skistokken, die poles worden genoemd. Het is een (relatief) nieuwe bezigheid in Nederland en BelgiĆ« en een hype in ScandinaviĆ« en de Verenigde Staten. In Finland, waar nordic walking vandaan komt, zijn er al een miljoen beoefenaars.

Nordic walking is in Finland ontstaan als zomertraining voor langlaufers.

Nordic walkers maken meer gebruik van hun schouders en bovenarmspieren.

Een stok voor nordic walking moet zo lang zijn dat hij recht naar beneden wijst wanneer je hem vastpakt en in elk geval niet hoger is dan een hoek van 90 graden met de elleboog. Een stok moet ongeveer 2,5 cm korter zijn dan een skistok voor dezelfde persoon, omdat die is gemaakt om in de sneeuw te steken. Een richtlijn voor de juiste lengte van de stok is de lichaamslengte vermenigvuldigen met 0,68. De pole heeft enkele belangrijke verschillen met de wandelstok:

  • De voet (schoen) van de pole is schuin geplaatst (bij de wandelstok recht).
  • De handlussen zijn breder en worden op een bepaalde manier met klittenband om de pols bevestigd (bij de wandelstok zijn het vaak gewone smalle lussen).

Is het moeilijk ?

Het is een comfortabele eenvoudig aan te lezen wandelbeweging.

Wanneer ?

De lessen zullen tweemaal in de maand plaatsvinden en dit steeds op een dinsdag van 14.00 uur tot 15.00 uur.

Kijk in het krantje voor de datums wanneer deze plaats vinden, eveneens vind je daar de email en telefoon van de verantwoordelijke terug.

Mariette Van Elsen

Wat heb je nodig ?

Poles (stokken), goede wandelschoenen met profiel en sportieve kleding.

Waar ?

Fort 5, hoofdingang aan de Parking (Burletlaan Edegem)